Gebouw-T

Ik heb er lang over na zitten denken, maar ergens wilde ik na 11 jaar bij Gebouw-T weg, ik vond het gewoon niet leuk meer. Als ik dan een dienst draaide ging er in mijn ogen zoveel dingen fout, meestal had dat met het andere personeel te maken en /of met een vervelende tourmanager. Tourmanagers (meestal van heel bekende bands) zijn volgens mij nooit leuk, omdat ze gewoon veel voor hun eigen band willen en niet aan het poppodium zelf wil denken, maar dat terzijde.

Na corona (eigenlijk is er nog steeds corona, dus deze zin klopt niet) toen we weer open mochten, heb ik lang gewacht voordat ik weer een dienst wilde draaien. Dat is Popmonument geweest (11-9-21) met Ruben Block (Triggerfinger) in Gebouw-T. Dus ruim 17 maanden geen hospitality gedaan. Eigenlijk was het best leuk, maar de voorvallen kwamen natuurlijk weer voor en dacht ik nu……nu is het afgelopen, ik stop ermee……of……..ik wil iets heel anders gaan doen……..of……..ik wil een kortere dienst gaan werken, dus niet van 15.00 tot 01.00 uur.

Zodoende dus in gesprek gegaan met Gebouw-T en het wordt dus korter werken, want het is idd zonde om na 11 jaar zomaar te stoppen en geen huisdichter meer mogen zijn.

Dus ik heb een paar gedichten geschreven over hospitality, het leukste werk in T, vind ik.

“Hospitality”                                31-10-‘21

Je hebt een gastheer en hospitality
De gastheer dat is Joop
Ik ben de andere gastheer
Voor elke band waarvoor ik loop

Buiten techniek weet ik alles
Ik beantwoord al hun vragen
Voor de koffie en een praatje
Liefst met volle koelkast
Zeker in deze dagen

Het eten van Dave graag op tijd
Mocht de soundcheck iets uitlopen
Dan houd ik het wel warm
Totdat de zaal gaat vollopen

Precies 9 jaar ben ik gastheer
Voor verschillende bands
Blaudzun, Dewolff, Zesde Metaal
Voor Kim Wilde, dat is een wens!

En 1 dag later nog 1…..

“Achter de schermen”   1-11-‘21

Het werk van de gastheer
Is de artiest in de watten leggen
Na ontvangst met koffie
Alle ruimtes wat waar is, te zeggen

De kleedkamers zijn een walhalla 
Grote spiegel en een lekkere bank
Al hun wensen vervuld, volle koelkasten
Snacks en Sterke drank

Het eten is lekker en voedzaam
Zeker geen fastfood
Snel op de warmhouders
De band roepen omdat dat moet

Na het eten alles afspoelen
En in de vaatwasser nog eens overdoen
Vroeger nog naar beneden
Tussen de mensen door
Was bijna niet te doen

Nu kun je zelfs met warm water afspoelen
Koud water was alles wat je had
Het water uit de warmhouders voldeed
Hospitality werk kort samen gevat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s