30 Jaar

Volgende maand schrijf ik al 30 jaar gedichten, in het begin schreef ik voornamelijk mijn slechte ervaringen van mij af, zodat de gedichten erg pessimistisch werden. De problemen loste er niet van op, maar nu als ik ze herlees, weet ik wel in welke periode ze zijn geschreven.

Nu schrijf ik meer gedichten over alles wat ik op een dag meemaak (gedichten van alledag dus), dat is veel leuker en je krijgt er mooiere gedichten van (vind ik). Ik had hier zojuist een hele mooie tekst geschreven, maar door een stom foutje, was ik alles kwijt, jammer is dat, maar ja, ik schrijf de tekst maar weer opnieuw, minder mooi…

De afgelopen maanden heb ik uitgezocht hoeveel ik gedichten ik nu daadwerkelijk heb geschreven, het zijn er 1.141 (waarvan 108 in het Engels en 1 in het Duits), maar eigenlijk is het tweede gedicht wat ik ooit schreef, nog steeds de beste, omdat daar echt alles in zit…

 

“JIJ”

Let niet op mensen

Die wat anders beweren

Verleg je grenzen

Zodat je hun gedachten kunt weren”

 

Denk meer aan je eigen ik

Die zegt het meest

Voordat jouw aanblik

Je voor is geweest”

 

De beslissing ligt tenslotte bij jou

Ook al zul je dat niet altijd denken

Maar onthou:

Het leven kan je nog voldoende schenken”

 

Alléén neem de tijd ervoor

En doe het rustig aan

Doe het niet tussen door

Want dat kun je niet aan”

 

Doe wat je hart je ingeeft

Sta open, ook al is het onbekend

Jij bent het toch die leeft

Maar blijf bovenal zoals je bent!”

 

             =/=/=/=/=/

@arnout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s