Ahold

Op de Ahold website, deze week een speciaal verslag van het talent wat er rondloopt:

Op de werkvloer

33 likes
AH Talent: deze collega’s spelen met woorden

Er loopt een heleboel talent rond bij Albert Heijn. Van succesvolle sporters tot talentvolle muzikanten en fantastische schrijvers. Kwaliteitsmedewerkers Tristan Allen en Arnout Teppema zijn echte kunstenaars met woorden. Ze brachten onlangs allebei een eigen dichtbundel uit. Maar hoe combineren ze dat met hun werk bij Albert Heijn?

Tristan is kwaliteitsmedewerker bij AH 1111 in Rozenburg. Hij is in 1998 bij Albert Heijn begonnen als parttimer en is daarna gewoon blijven hangen. “Ik vind vooral de binding met klanten zo leuk”, vertelt hij. “Als je langer in een winkel werkt, bouw je een vaste klantenkring op. Je ziet kleine kinderen opgroeien. Het werkt houdt je ook nog eens jong. Er zijn veel jonge parttimers om je heen, die hun eigen ideeën en opvattingen met zich meebrengen.” Tristan heeft genoeg tijd om aan zijn gedichten te werken, omdat hij vanwege hersenletsel voor 50 procent is afgekeurd en nog maar 20 uur per week werkt. “Ik schrijf al sinds mijn dertiende en vanaf mijn vijfentwintigste werd ik er ook steeds beter in. Ik ben deels Engels en heb mijn eerste gedichtenbundel dan ook in het Engels uitgebracht. Die werd lokaal heel goed ontvangen!” Er kwamen mensen naar hem toe met de vraag of hij ook in het Nederlands wilde schrijven. De tweede Nederlandse dichtbundel met de titel ‘Alles is krom of recht’ is in mei uitgekomen en nu neemt Tristan even een rustpauze. “Ik kan er geen lopendebandwerk van maken.”

Gedicht van de week
Ook Arnout heeft tijd zat om aan zijn gedichten te werken, zegt hij zelf. De kwaliteitsmedewerker werkt 32 uur per week bij AH 1264 in Bergen op Zoom, maar schrijft in 3 minuten een gedicht. “Ik ben nu kwaliteitsmedewerker, maar ik heb ook een tijdje aan de kassa gezeten. Vooral tijdens de rustige ochtenden moet je veel op klanten wachten”, legt hij uit. “Toen kon ik mooi schrijven.” Hij schreef zijn gedichten dan bijvoorbeeld op de achterkant van kassabonnetjes. “Veel van mijn dichtwerken gaan dan ook over Albert Heijn. En dan vooral de leuke dingen. De afwisseling van het werk maakt mijn baan zo leuk, maar ik heb ook een reeks van zestien gedichten over zeer herkenbare werkfrustraties geschreven. Verder zijn het vooral gedichten over hoe ik tegen de wereld aankijk. Over het weer, over kunst, over de oorlog die ik niet heb meegemaakt en over mijn poezen. Mijn derde, en voor nu laatste gedichtenbundel, heet dan ook ‘Tijdloos – Gedichten van alledag’ en is landelijk uitgegeven.” Zijn vorige bundels werden heel goed ontvangen en collega’s waren echt trots op de dichter in hun midden. Elke week hing hij een gedicht in de kantine als ‘Gedicht van de Week’.
(wegens geheimhouding van de werksite, alleen de tekst openbaar gemaakt)

Bericht promoten
33 bereikte personen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s