Promo

 

Beste mensen,

Ik heb op 18 maart jl mijn 1e (maar eigenlijk mijn derde) dichtbundel: Tijdloos

landelijk uitgegeven via Boekscout uitgeverij in Soest:

Ik heb er hard aan gewerkt, de laatste tijd veel gedaan, maar op het resultaat ben ik heel trots.

Menigeen zegt, “ziet er goed uit! mooi, hoor!”

Ik groei in mijn bundels:

De 1e: Het wordt tijd dat iemand mij verwent uit 1998 was vrij dun en geen rug,

De 2e: Tijd? Geen Tijd! uit 2002 was veel beter, dikker, een dikke kaft

(zodat je mij ziet bij de bieb) en een schitterende pakkende titel

De 3e: (deze dus): Tijdloos heeft een pakkende titel en dit is het jaar dat ik 50 wordt, dus een bijzonder jaar!

Er staan 63 gedichten in deze bundel, zonder inhoudsopgave (heb je helemaal niet nodig), de gedichten lopen nl in cronologische volgorde van een cijfer via Z naar A. Het gedicht Kunst is precies andersom: vond ik wel iets hebben.

De titel Tijdloos heeft wederom iets met tijd te maken, het is een pakkende titel en je kunt er van alles mee maken; bijv het gedicht over de oorlog, 4 Mei, is wel op een bepaalde tijd. In dit gedicht begin ik met de 1e regel het is tijd, maar omdat het elke keer weer terugkomt, is het toch tijdloos.

Toen ik alle fouten uit mijn gedichten moest halen (vooral aanhalingstekens en hoofdletters), heb ik bijna bij elk gedicht zitten lachen en gedacht hoe schitterend deze gedichten toch allemaal geschreven zijn met zoveel verwijzingen naar zaken die een ander er niet 1-2-3 uit zal halen

Ben benieuwd of jij ze er ook kan uithalen?

Neem nou bijv dit gedicht:

Het is geschreven, toen mijn schoonmoeder op haar laatste benen liep en niet

meer zelfstandig kon wonen, in 2011:

Vergeten …

Vergeten stiltes

in deze eindeloze gang

daar waar geen beweging in komt

dat maakt mij bang

 

Rusteloos wachtend

op wat komen gaat

grenzeloos moeilijk

niets is te laat…

Maar zie dit gedicht nu eens in een ander perspectief en denk maar eens aan de vluchtelingen

die nu in Europa zijn…

Deze dichtbundel heb ik geschreven aan de hand van zijn belevingen en observaties in het leven van alledag.

Het is dus een heel persoonlijke bundel, maar de gedichten zelf zijn voor iedereen toegankelijk. Mijn schrijfstijl is eenduidig zonder simpel te worden en dat is knap.

Deze bundel is zeer divers, loopt als een trein en zal veel mensen kunnen plezieren.

Vriendelijke groeten van

Arnout Teppema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s